"Lumea spune" sa nu-mi fac dinti din ceramica (portelan) pentru ca se fractureaza. Este adevarat?

Frecvent, in cazurile in care "lumea vorbeste" este vorba cel mai adesea de invidie. Cu siguranta tratamentele fizionomice au un pret mai mare decat cele "sociale" insa estetica, biocompatibilitatea si confortul resimtit dupa terminarea tratamentului sunt de neegalat. Rar sunt descrise cazuri de fractura a ceramicii dentare si cel mai frecvent este vorba de materiale de foarte proasta calitate, de indicatii nepotrivite si de manopere superficiale si indoielnice. Va asiguram ca la BeautyDentExpert veti primi ingrijirea unor prfesionisti care folosesc materiale de cea mai buna calitate si care colaboreaza cu tehnicieni de renume.

Coroanele dentare moderne sunt fabricate dintr-o ceramica speciala care le face foarte rezistente. Ceramica dentara se arde in cuptoare speciale la temperaturi intre 1500 - 2000 grade Celsius. Pentru a-i conferi rezistenta, ceramica dentara se arde pe niste cape care pot fi metalice, din ceramica presata sau din zirconiu.

Pentru a intelege rezistenta de care vorbim o sa precizam ca zirconiul si alte materiale ceramice folosite in stomatologie sunt preluate ca si tehnologie de la invelisurile exterioare ale navetelor spatiale.                                                                          Exista diverse mituri referitor la coroanele ceramice pe care vrem sa le infirmam si sa va facem sa intelegeti adevarul corect despre acestea:

1. coroanele ceramice nu sunt sensibile la variatiile de temperatura.

Variatiile alimentelor consumate sunt  aproximativ intre 0 grade Celsius ( gheata) si 70 -80 grade Celsius  (o supa fierbinte). Aceasta diferenta de 70 - 80 grade Celsius nu poate fisura  ceramica dentara care se arde la 1500 - 2000 grade Celsius.

2. coranele ceramice nu se fractureaza usor

Ceramica dentara clasica are rezistenta comparabila cu a smaltului dentar in ceea ce priveste fractura.

Coroanele din zirconiu au rezistenta mult marita si elasticitate fiind de altfel denumit in stomatologie "materialul viitorului". Asadar fractura unui element ceramic poate aparea in aceleasi conditii in care apare si fractura unui dinte (traumatisme severe - accidente de masina, loviri cu materiale dure ; obiceiuri vicioase - tipul pacientilor care isi folosesc dintii pentru a scoate dopurile sticlelor de bere, etc).

Dar oxidul de zirconiu nu este numai foarte rezistent ci si biocompatibil, fapt care il face ideal pentru folosirea in domeniul medical si in stomatologie (tije, coroane, punti si implanturi). Faptul ca oxidul de zirconiu are exact aceeasi culoare cu cea a dintilor, precum si caracteristicile biochimice il recomanda drept materialul perfect pentru reconstructii de dinti de inalta calitate.

Inainte                                                             Dupa tratament prin coroane de zirconiu

 

3. ceramica dentara (portelan) nu trebuie confudata cu ceramica de bucatarie

Cu siguranta limba romana este bogata in substantive insa nu trebuie confundata ceramica dentara si portelanul dentar cu ceramica manufacturata sau cea folosita industrial pentru obiectele de zi cu zi.

De altfel garantia scrisa pe care v-o oferim este dovada ca noi credem in materialele folosite iar rezultatul sta in miile de pacienti care pleaca zambind de la BeautyDentExpert.

Va asteptam la BeautyDentExpert pentru lucrari dentare de cea mai buna calitate. Suna acum pentru o programare la 0723166180 sau 021/6344071 sau ne puteti contacta online.