Extractia unui dinte creaza pe arcada dentara un spatiu. Astfel dintele pe care musca dintele care a fost extras devine si el nefolositor. Deci pierzand un dinte veti avea de fapt doi dinti nefolositori. Pierzand doi veti avea de fapt patru dinti nefolositori, si asa mai departe.

Pe de alta parte tendinta naturala a dintilor este sa migreze (sa erupa) pana in momentul in care intalnesc un alt dinte pe care sa muste. Astfel lipsa unui dinte (inferior de exemplu) va determina migratia antagonistului.

Acest lucru va duce la aparitia unor spatii unde va stagna mancarea. Aceste spatii sunt foarte greu de curatat indiferent cat de tare va veti osteni. Dintii necuratati duc la inflamarea gingiilor si de asemenea se cariaza mai repede. Pin supraeruptia dintelui se dezgoleste radacina care se cariaza mai repede decat coroana.

De asemenea migrarea dintelui superior determina probleme cu muscatura dumneavoastra.

In imaginea de mai sus dintii sunt apropiati. Inchipuiti-va din aceasta pozitie ca va frecati dintii usor (asa cum se intampla in mod normal cand mancati). Dintele migrat se va comporta ca o piedica pentru aceasta miscare si asta va determina practic deplasari atat ale acestui dinte cat si a altor dinti ceea ce in timp va duce la o mobilitate accentuata a acestor dinti afectati si ulterior la pierderea acestora.

Dintii de langa dintele extras sufera si ei modificari. Tendinta acestora este de a se inclina spre spatiul existent ( atunci cand mestecati ei nu mai au sprijin). Aceasta inclinare duce la formarea de pungi parodontale (niste spatii intre radacina dintelui si osul in care stau dintii, spatiu care se umplu cu resturi alimentare si microbi). Pungile parodontale duc la pierderea dintilor prin boala parodontala (parodontoza).

Astfel lipsa unui dinte atrage dupa sine si  pierderea altor dinti intr-un cerc vicios care poate continua pana la pierderea tuturor dintilor.

Pentru a intampina evolutia acestor probleme va asteptam la o evaluare a problemelor dumneavoastra si o consultatie. Suna acum la 0723166180 sau 021/6344071 sau programeaza-te online si specialistii de la BeautyDentExpert sunt la dispzitia dumneavoastra.