Implantele dentare sunt radacini artificiale din titan folosite in protetica dentara pentru a inlocui dintii care lipsesc prin coroane, punti sau proteze ancorate pe acestea.

Implantele sunt fabricate din aliaje speciale ale titanului deoarece acest material este perfect compatibil cu organismul uman, necoroziv si extrem de usor.

La BeautyDentExpert folosim implante de cea mai buna calitate recunoscute international (Implantium, MIS, Ankylos, Nobel Biocare). 

Acest lucru adaugat la priceperea si experienta medicilor care lucreaza la noi va ofera dumneavoastra garantia unor lucrari de cea mai buna calitate care sa va ofere satisfactii pe termen lung.

Vom prezenta in imaginea de mai jos schematic componentele unei coroane pe implant.

Asa cum se observa in imaginea de mai sus implantul dentar este similar unei radacini artificiale. In general se creaza confuzii deoarece pacientii inteleg prin implant tot ansamblul descris mai sus. Practic, pentru a obtine o restaurare pe implant avem nevoie de urmatoarele elemente:

                1. Implantul 
                2. Bontul Protetic 
                3. Coroana pe Implant

Implantul

Plasarea implantului se face in faza chirurgicala a tratamentului prin implante. Practic medicul chirurg implantolog va plasa implantul in osul dumneavoastra alveolar in locul radacinii dintelui lipsa. In anumite cazuri se poate plasa si o coroana provizorie peste implant. Vindecarea are loc in cateva zile insa implantul poate fi folosit pentru ancorarea coroanei dentare de-abia dupa o perioda de trei - sase luni, timp in care osul creste in jurul implantului si il stabilizeaza (osteointegrare). Dupa faza de osteointegrare implantul se simte ca si radacina unui dinte natural.

O sa ma doara aplicarea implantului ?

Aplicarea unui implant este unul dintre cele mai usoare proceduri chirurgicale. Chiar daca lucrurile par complicate, aplicarea implantelor este mai simpla chiar decat o extractie usoara. Se practica o anestezie si se asteapta cateva minute pana se obtine anestezierea completa a gingiei si a osului. Se practica apoi o incizie si se aplica implantul in os. Procedura se executa cu instrumentar chirurgical specializat (fizodispenser NSK) in conditii de maxima sterilitate. Intreaga procedura dureaza efectiv 20 - 30 de minute pentru un implant (cam tot atat dureaza si pregatirile preoperatorii).

Dupa aceasta etapa veti primi o serie de indicatii postoperatorii precum si o reteta cu medicamente care sa va asigure un confort postoperator maxim. Vindecarea gingiei survine in cateva zile. In toata aceasta perioada veti fi supravegheat de medicii nostrii astfel incat sa ne asiguram ca lucrurile decurg perfect pentru dumneavoastra.

Dupa faza de vindecare se trece la faza protetica. Aceasta consta in aplicarea pe implant a bontului protetic.

Ulterior se trece la faza de amprentare si se confectioneaza coroana protetica pe implant. Din acest punct sedintele sunt foarte asemanatoare cu cele ale confectionarii unei coroane dentare clasice.

Se pot aplica implante fiecarui adult care are o stare de sanatate moderata sau buna. Nu se pot aplica implante copiilor si adolescentilor datorita cresterii incomplete a oaselor maxilare. De asemenea se contraindica aplicarea implantelor la pacienti cu o stare grava de sanatate ( cancer, diabet de tip I, etc) precum si alcoolicilor sau consumatorilor de droguri.

Chiar daca implantele sunt mai scumpe, la o analiza mai atenta ele sunt de fapt solutia mai economica. Asta deoarece daca, de exemplu, alegem planul de tratament prin implant este nevoie de o singura coroana de acoperire. Daca insa alegem planul de tratament prin punte dentara este nevoie de o lucrare protetica formata practic din trei elemente (vezi exemplul de mai jos).

In acest sens la BeautyDentExpert va oferim si posibilitatea executarii implantelor dentare in rate precum si diverse solutii de finantare. Inainte sa va ganditi ca nu va puteti permite tratamentul prin implante, sunati-ne si programati-va pentru a afla care sunt optiunile de tratament.

Pentru mai multe informatii depre implantele dentare, eventuale intrebari sau nelamuriri sau pentru programari si consultatii sunati la 0723166180 sau 021/6344071 sau puteti apela la Consultatii Online.