Gingivectomia si Gingivoplastia (Remodelarea gingivala)

Exista multe persoane care in timp ce zambesc isi expun gingiile in mod excesiv. Stomatologia cosmetica poate rezolva acest neajuns utilizand diverse tehnici pentru a corecta aspectul estetic al gingiei.
Prin arta chirurgiei cosmetice puteti obtine un zambet frumos in doar cateva vizite la clinica. Tratarea unui zambet gingival nu implica chirurgie de amploare si nici durere; de fapt este unul dintre cele mai usoare tratamente cu rezultate exelente.

Gingiile mele  au devenit mai groase si mai laxe ca de obicei. Ce e in neregula?

Gingiile sanatoase sunt bine atasate in jurul dintelui si reprezinta o parte importanta a unui zambet fermecator. Dar cateodata pot aparea probleme. Pe masura ce gingiile se imbolnavesc, prin cresterea lor ele depasesc limita normala de contact cu dintele si, prin distrugerea echilibrului natural, creaza un efect inestetic. In aceste cazuri este posibil ca stomatologul dumneavoastra sa recomande o gingivectomie pentru a readuce gingiile la nivelul initial si pentru a readuce starea de snatate.

Ce este Gingivectomia si ce implica aceasta procedura?

Gingivectomia este o procedura sigura si cu rezultate predictibile care are ca scop indepartarea tesutului gingival in exces pentru a imbunatati aspectul unui zambet. Primul pas in gingivectomie sau remodelarea gingivala este sa ne asiguram ca toate zonele implicate sunt perfect anesteziate. Dupa aceasta se practica o mica incizie si se indeparteaza tesutul gingival in exces.
Dupa aceasta medicul aplica pe tesutul gingival remodelat un material de consistenta chitoasa care va proteja gingiile in timpul vindecarii. Puteti  sa mancati mancaruri mai moi si de asemenea sa beti lichide reci sau putin incalzite atata timp cat materialul se afla in gura iar gingiile dumneavoastra se vindeca.

Ce este Gingivoplastia ?

Gingivoplastia este procedeul prin care remodelam si reconturam chirurgical tesutul gingival in scopuri cosmetice, fiziologice sau functionale. Gingivoplastia este remodelarea chirurgicala a suprafetelor exterioare ale gingiei si este practicata de obicei in combinatie cu gingivectomia. Foarte multi pacienti au un zambet "gingival" care poate fi determinat de tesutul gingival crescut in mod excesiv. Acest tesut crescut in exces poate fi in cele mai multe cazuri indepartat pentru a dezvalui zambetul stralucitor pe care il ascunde.

Cum se face gingivoplastia ?

Dupa practicarea gingivectomiei , prin gingivoplastie se subtiaza tesutul gingival ramas astfel incat dupa vindecare gingiile sa aiba un aspect natural si placut.
Acest lucru se face fie cu ajutorul electrocauterului sau pe calea chirurgicala clasica. Electrocauterul foloseste curent electric pentru a remodela tesuturile gingivale in acelasi timp cu oprirea sangerarii.

Pare unul si acelasi lucru. Care este totusi diferenta dintre gingivectomie si gingivoplastie?

Gingivoplastia corecteaza tesutul gingival gros si modelat inestetic ramas dupa gingivectomie. In mod natural si estetic tesutul gingival se subtiaza pe masura ce intra in contact cu dintele. Cele doua proceduri chirurgicale sunt aproape intotdeauna folosite in acelasi timp. Aceste proceduri pot fi de asemenea utilizate pentru a remodela gingiile cu iregularitati si care creaza un zambet inestetic.

Cat dureaza vindecarea dupa gingivectomie?

La cateva saptamani dupa precedura chirurgicala gingia va fi complet vindecata.

Voi vedea rezultatele gingivectomiei imediat?

Dupa vindecare cu siguranta veti observa aspectul mult mai natural al gingiilor care inconjoara dintii. Veti avea in sfarsit un zambet frumos. 

Am parodontopatie. De ce mi-a recomandat dentistul meu o gingivectomie?

Se poate sa aveti nevoie de chirurgie pentru afectiuni gingivale grave (parodontopatii) daca nu poate fi vindecata boala cu antibiotice si chiuretaj gingival in camp deschis. In acest caz gingivectomia indeparteaza si remodeleaza gingia bolnava si neatasata de dinte pentru indepartarea pungilor parodontale dintre dinte si gingie.

Pare dureros. Asa este?

Gingivectomia si gingivoplastia se practica cu anestezie locala. Electrocauterul minimizeaza sangerarea si cei mai multi pacienti au dureri postoperatorii foarte mici. Un calmant usor este suficient pentru a nu mai simti disconfort dupa procedura chirurgicala. Intreaga procedura este extrem de simpla si comoda pentru dumneavoastra si in cele mai multe cazuri dureaza intre 15 - 30 de minute.

Pentru a determina daca aveti nevoie de gingivectomie precum si pentru programari si consultatii sunati la 0723166180 sau 021/6344071 sau puteti apela la Consultatii Online.