Coroanele dentare sunt o modalitate eficienta de a restaura in mod rezistent si de a imbunatati aspectul unor dinti abrazati sau distrusi. Specialistii de la BeautyDentExpert au o experienta bogata in cele mai diverese procedee care privesc coroanele dentare. Putem aplica coroane dentare pe oricare dintre dintii dumneavoastra care are nevoie de acest tratament.

     Coroanele dentare pot reface forma anatormica a dintelui, pot oferi functionalitate unui dinte pe care nu il puteti folosi in masticatie si va pot oferi zambetul pe care nu l-ati putut avea niciodata.      
     O coroana dentara este de fapt un nou exterior pentru un dinte. Dintii abrazati (tociti) datorita varstei, fracturati sau nealiniati pot fi restaurati la forma lor originala prin aplicarea coroanelor dentare. "Capele" sunt fabricate individualizat dupa un model turnat in laborator dupa amprenta dintilor dumneavoastra. In cele mai multe cazuri noua coroana poate sa fie mult mai fizionomica decat insusi dintele initial.

  Coroanele dentare sunt o modalitate excelenta de a restaura dinti care au fost afectati extensiv de carie. In aceste cazuri o obturatie dentara (plomba) nu mai este eficienta deoarece nu mai exista baza adeziva pentru ca aceasta sa reziste in timp. Coroanele dentare pe de alta parte sunt superioare ca si aspect deoarece ele incercuiesc practic dintele ramas, acest lucru oferind si rezistenta lucrarii.

 

 

 

 

  

In cazul in care doriti dinti mai albi , tratamentul de albire este o solutie. Insa tratamentele de albire nu au efect asupra "plombelor" astfel incat de multe ori pot aparea contraste nefizionomice. Cu o coroana dentara intregul dinte va fi inconjurat de un invelis translucid, cu aspect perlat care se va potrivi de minune cu restul dintilor dumneavoastra ( culoarea o vom alege de comun acord impreuna cu dumneavoastra ).

Inainte                                                      Dupa tratament

 

  Coroanele noastre de ceramica (portelan) sunt cele mai fizionomice si mai rezistente coroane dentare.

     Coroanele dentare moderne sunt fabricate dintr-o ceramica speciala care le face foarte rezistente. Ceramica dentara se arde in cuptoare speciale la temperaturi intre 1500 - 2000 grade Celsius. Pentru a-i conferi rezistenta ceramica dentara se arde pe niste cape care pot fi metalice, din ceramica presata sau din zirconiu. Pentru a intelege rezistenta de care vorbim o sa precizam ca zirconiul si alte materiale ceramice folosite in stomatologie sunt preluate ca si tehnologie de la invelisurile exterioare ale navetelor spatiale.
     Exista diverse mituri referitor la coroanele ceramice pe care vrem sa le infirmam si sa va facem sa intelegeti adevarul corect despre acestea:

1.coroanele ceramice nu sunt sensibile la variatiile de temperatura.

    Variatiile alimentelor consumate sunt  aproximativ intre 0 grade Celsius ( gheata) si 70 -80 grade Celsius  ( o supa fierbinte). Aceasta diferenta de 70 - 80 grade Celsius nu poate fisura  ceramica dentara care se arde la 1500 - 2000 grade Celsius.

 2. coranele ceramice nu se fractureaza usor   

     Ceramica dentara clasica are rezistenta comparabila cu a smaltului dentar in ceea ce priveste fractura.

  Coroanele din zirconiu au rezistenta mult marita si elasticitate fiind de altfel denumit in stomatologie "materialul viitorului". Asadar fractura unui element ceramic poate aparea in acelasi conditii in care apare si fractura unui dinte (traumatisme severe - accidente de masina, loviri cu materiale dure ; obiceiuri vicioase - tipul pacientilor care isi folosesc dintii pentru a scoate dopurile sticlelor de bere, etc).

 Oxidul de zirconiu nu este numai foarte rezistent ci si biocompatibil, fapt care il face ideal pentru folosirea in domeniul medical si in stomatologie (tije, coroane, punti si implanturi). Faptul ca oxidul de zirconiu are exact aceeasi culoare cu cea a dintilor, precum si caracteristicile biochimice il recomanda drept materialul perfect pentru reconstructii de dinti de inalta calitate.

Inainte                                                               Dupa tratament

 

3. ceramica dentara (portelan) nu trebuie confudata cu ceramica de bucatarie  

     Cu siguranta limba romana este bogata in substantive insa nu trebuie confundata ceramica dentara si portelanul dentar cu ceramica manufacturata sau cea folosita industrial pentru obiectele de zi cu zi.

Putem inlocui vechile dumneavoastra coroane dentare                
      Coroanele din materiale ceramice pot fi de asemenea folosite pentru a inlocui coroane create din materiale inferioare calitativ. Daca aveti probleme cu o coroana veche sau au aparut dureri, noi va putem fi de ajutor. 

      Putem sa inlocuim cu usurinta materialele vechi cu materiale de o calitate superioara folosind tehnici ultramoderne care cu siguranta va vor oferi confort sporit pe durata a multi ani de acum inainte.

Coroane vechi neadaptate si inestetice        Coroane noi

 

  In concluzie va invitam sa beneficiati cu incredere de coroanele dentare fizionomice pe care le realizam in clinica noastra. De altfel garantia scrisa pe care v-o oferim este dovada ca noi credem in materialele folosite iar rezultatul sta in miile de pacienti care pleaca zambind de la BeautyDentExpert.

    Noi intelegem nevoia dumneavoastra pentru un zambet frumos si va siguram ca vom acorda fiecaruia dintre dumneavostra timpul necesar pentru a va oferi zambetul dorit.

    Pentru mai multe informatii depre coroanele dentare sau pentru programari si consultatii sunati la 0723166180 sau 021/6344071 sau puteti apela la Consultatii Online.