Obturatiile de amalgam si sanatatea organismului

Iata ca studiile internationale confirma ceea ce medicii dentisti au sesizat de foarte multa vreme:

"Amalgamul este prezent în gura fiecăruia dintre noi, şi pe deasupra într-o cantitate crescândă an după an.

Plombele dentare de amalgam împovărează purtătorul lor cu un metal greu, şi anume mercurul. Dintr-un studiu efectuat la universitatea din Tübingen, publicat în 1996 reiese că la 30% din cetăţenii germani valoarea concentraţiei de mercur din salivă depăşeşte valoarea limită admisă de WHO.

În Suedia, plombele de amalgam sunt deja interzise de la o vreme încoace.

Mercurul ajuns în organism se depune în rinichi şi în creier, acumulându-se şi în gingii. Este nevoie de cca. 18 ani până ce mercurul este eliminat complet din organism.

Impactul mercurului asupra organismului
Sistemul imunitar

Deoarece seleniul leagă şi neutralizează metalele grele, mercurul va seca înainte de toate aceste „rezerve de detoxicare” ale organismului. Astfel, purtătorii plombelor de amalgam vor avea nevoie de mai mult seleniu. Deficienţa de seleniu are un impact negativ asupra sistemului imunitar, organismul nemaifiind capabil să elimine metalele grele.

Fertilitate

Mercurul se acumulează şi în placentă, iar femeile cu un organism supraîncărcat cu mercur, suferă deseori de tulburări ale ciclului menstrual sau de tulburări hormonale. În plus, mercurul devine concurentul zincului în organism, împiedicând integrarea acestuia în enzime.

În afară de asta, zincul este indispensabil şi în producţia de alte hormone: la bărbaţi fiind responsabil de producerea spermei mature şi de mişcările acesteia. De multe ori, la 15% din perechile tinere în spatele dorinţei neîmplinite de a avea copii stă deficienţa de zinc cauzată de mercur.

Îmbolnăviri neurodegenerative

La suferinzii de Alzheimer şi Parkinson, respectiv la cei cu scleroză-multiplex se constată destul de frecvent un nivel prea înalt de mercur în creier.

Necesar sporit de hrană microbiotică din cauza amalgamului

Deoarece şi mercurul produce radicali liberi, purtătorii plombelor de amalgam au nevoie de hrană microbiotică în cantităţi mai sporite, în special de vitaminele C şi E, de seleniu şi zinc, precum şi de antioxidanţi vegetali.

Înlăturarea plombelor de amalgam

Prin înlăturarea plombelor de amalgam mercurul pătrunde în organism în cantităţi mari, unde se acumulează pentru 15-20 de ani. Aceasta poate fi cauza faptului că rata cancerizării la medicii dentişti este mai mare, ei fiind nevoiţi să inhaleze vapori cu conţinut de mercur. Nu înlăturaţi în niciun caz plombele de amalgam în timpul sarcinii.

Se recomandă ca înlăturarea plombelor de amalgam să fie făcută de către un specialist, prin aplicarea simultană a microelementelor care leagă metalele grele.

În scopul eliminării cât mai sigure a metalelor grele, se recomandă ca înainte de tratamentul stomatologic să se administreze pacientului seleniu, zinc şi vitamina C (aceasta din urmă stimulează secreţia de mercur)."

Sursă: Andreas Joop - Veszedelmes vitaminhiany

Specialistii de la BeautyDentExpert au grija de sanatatea dumneavoastra. In acest scop in clinica noastra indepartarea obturatiilor de amalgam se face sub protectie cu diga. Prin aplicarea digii, mercurul din obtruatiile cu amalgam nu mai ajunge in contact cu tesuturile si se elimina total posibilitatea inghitirii acestuia.